LAKATOK

 • Elzett vízálló lakat

  Elzett vízálló lakat Edzett kengyel Műanyag házbevonat Méret: 40 és 50 mm 2 db kulccsal ...

 • Számkombinációs lakat

  Számkombinációs lakat 4 számjegyű kombináció Sárgaréz kivitel Méret: 28/45 mm ...

 • Diszkosz lakat

  Diszkosz lakat Átmérő: 70mm Króm kivitel Edzett kengyel ...

 • Elzett 2048 Tutius lakat

  Elzett 2048 Tutius lakat Sárgaréz kivitel Méretek: 35, 45 és 55 mm Mérettől függően 2 vagy 3 db kulccsa ...

 • Elzett 2051 Tutor lakat

  Elzett 2051 Tutor lakat Sárgaréz kivitel Méretek: 30, 40, 50 és 60 mm 2 db kulccsal Csapos rendszerű, 4 ...

 • Elzett 2053 U-lakat

  Elzett 2053 U-lakat Sárgaréz kivitel Méretek: 63, 70 és 90 mm 2 db fúrtkulccsal Csapos rendszerű, 5 zá ...

 • Elzett 2055 Acélházas lakat

  Elzett 2055 Acélházas lakat Krómozott kivitel Méret: 50 mm 2 db kulccsal Csapos rendszerű, 5 zárócsappa ...

KABA-ELZETT lakatok

Termékkínálatunkban az acélházas lakattól, az edzett kengyelű és a speciális felhasználású lakaotokig igen széles a választék. A megfelelő lakat kiválasztásánál mérlegelje a védeni kívánt értéket és a lakat biztonsági funkcióit.

Ne feledje, a védelem kialakításában a megfelelő lakatpántoknak is kiemelt szerepe van!

Kaba: 150 év története.

A Kaba idén ünnepli felállásának 150 éves évfordulóját. Az innovációs képesség, az állandó megújulás az összekötő szál, amelyre felfűzhető ez a hosszú időszak.

 • 1862 Zürich- Franz Bauer három fővel egy kis széfgyártó műhelyt nyitott.

 • 2012-Rümlang- Kaba a világvezető biztonságtechnikai vállaltok egyike, 7500 fő alkalmazottal, 1Mrd svájci frank éves árbevétellel.

Egy zürichi széfeket gyártó kisüzemben kezdődött a vállalat története, amelyet 1862-ben Franz Bauer lakatosmester alapított. 3 fős személyzettel, nagyon szerény műhelyben készítették a páncélszekrényeket, amelyekre komoly piaci igény mutatkozott az akkori törvényi szabályozás következtében. A gyakori tűzvész és a komoly tűzkárok miatt ugyanis minden vállalatnak kötelező volt értékeit széfben őrizni. Ezek a széfek mind szigorúan biztonsági funkciót láttak el, kivéve egy különleges bemutatódarabot, amely méltó volt ahhoz, hogy az 1878-as a Párizsi Világkiállításon is bemutassák páratlan kivitelezése miatt is. Ez az első mérföldkő a vállat életében, hiszen a kiállított mintadarab komoly közönség érdeklődésére tartott számot és a magas rangú kitüntetést is kapott.

A piaci igény adott volt, így a vállalat növekedésnek indult és  új üzleti kihívásokat keresett. Számos  területen próbálkozott, vegyes eredményekkel. Belépett például az autóiparba is, de nem jutott tovább az első prototípus kifejlesztésénél.

1915-ben az egész szektort a csőd fenyegette. Az utolsó pillanatban Leo Bodmer mentette meg a vállalatot. Elhatározta, hogy a vállalat ezen túl az erősségét alkotó fő tevékenységére, azaz a széfgyártásra fókuszál.

A két háború között jelentősen fellendültek az építkezések és a svájci bankrendszer is exponenciálisan fejlődött. A széfgyár ekkorra már a banki biztonsági berendezések és vasalatok specialistájává vált.

Az 1934-es év nagy áttörést hozott. Fritz Schori a vállalat akkori gyártásvezetője kifejlesztette az első megfordítható kulcsos zárrendszert. Az ötlet egyszerű és nagyszerű: többé nem kell próbálgatni, hogy melyik oldalról helyezzük be a kulcsot a kulcsnyílásba, mert a zár így is, úgy is működik.

Az ipari szabadalmat levédették és elnevezték az újdonságot a vállalat alapítójáról Bauerről (BA) és fő termékéről a széfről (németül kassa (KA)) már gyakorta használt KAssaBAuer-ből egyszerűen KABA-nak. Ez az innováció megalapozta a vállalat jövőjét és vezető szakértő szerepét a zárlati rendszerek piacán.

A világháborúk után progresszív fejlődésnek indult a vállalat. 1962-ben Ulrich Bremi vette át az irányítást és megtette az első lépést Svájc határainak átlépésével. Először az Egyesült Királyság, majd Ausztria és Japán felé nyitott a vállalat.

1974-ben a BAUER AG Holdinggá alakult és tovább folytatta a terjeszkedést. 1995-ben bejegyezték a tőzsdén, ekkor az éves árbevétele elérte a300 Millió CHF-t. 2001-ben a kanadai Unican vállalat megvásárlása óriási növekedést hozott, így a legnagyobb biztonságtechnikai vállalattá nőtte ki magát. A Kaba világelső a nyerskulcsok, kulcsmásológépek, széfzárak; második a zárlati rendszerek, automata és biztonsági ajtók; harmadik a szállodai zárlati rendszerek üzletágban. Európában pedig első az elektronikus beléptető rendszerek piacán.

Számos további akvizíció és piacnyitás következett, amelynek eredményeképpen a 150 éves Kaba csoport 2012-ben 60 országban, 7500 alkalmazottal van jelen, 1 Mrd CHF éves árbevétellel világvezető a biztonságtechnikai üzletágban.

150 év. Kaba. A történet folytatódik…