UTP MAINTENANCE

 • UTP Termikus fémszórás és PTA

  Poradagolásos lángszórás A lángszórás a számos termikus bevonatképzési eljárás egyike. A poradagolásos ...

 • UTP Plattírozás

    Bevont elektródák plattírozáshoz (korrózió elleni védelemhez) A UTP Maintenance a bevont elektródák ...

 • UTP Felületképzés

    Bevont elektródák kopás elleni védelemhez A UTP Maintenance a bevont elektródák teljes választékát k ...

 • UTP Javítások

  A legjobb választás a javítással kapcsolatos napi kihívásokhoz. Bevont elektródák repedt anyagok javítá ...

Megoldások a Föld minden pontján

Minőségi ipari felhasználású töltőfémek karbantartáshoz, javításhoz és felrakóhegesztéshez. A UTP és Soudokay márkáknak a voestalpine Böhler Welding márkahálózatába történő integrációja révén a UTP Maintenance immár 60 éves büszke múlttal rendelkezik mint a hegesztéstechnológiai termékek innovatív szállítója. A javítás, karbantartás és felrakóhegesztés területén világszinten vezető szerepet tölt be.

A UTP Maintenance a voestalpine Böhler Welding nemzetközi fiókvállalatain és kereskedelmi hálózatán keresztül a világ  több mint 150 országában kínálja termékeit. Hegesztőmérnökeink a hegesztési technológiával kapcsolatos valamennyi kérdésben szaktanácsadással és támogatással állnak az ügyfelek rendelkezésére.

Javítás

A UTP Maintenance a bevont elektródák-, TIG-pálcák-,  MIG-huzalok-, és porbeles huzalok teljes választékát kínálja repedt ötvözetlen anyagok, finomszemcsés és gyengén ötvözött acélok, rozsdamentes acélok, nikkelötvözetek, öntöttvas és rézötvözetek javításához.

Felületképzés

A UTP Maintenance a bevont elektródák-, tömör huzalok-, és védőgázos porbeles huzalok teljes választékát kínálja kopás elleni védelemhez.

Plattírozás

A UTP Maintenance a bevont elektródák-, TIG-pálcák-, fedett ívű tömör huzalok-, védőgázos porbeles huzalok-, nyílt ívű porbeles huzalok-, fedett ívű porbeles huzalok-, szalagok-, és fedőporok teljes választékát kínálja korrózió elleni védelemhez (plattírozáshoz).

Termikus fémszórás és PTA

A legjobb választás a korrózióval (plattírozással) kapcsolatos napi kihívásokhoz.

Poradagolásos lángszórás

A lángszórás a számos termikus bevonatképzési eljárás egyike. A poradagolásos lángszórásnál a por formájú szóróanyag megolvasztása oxyfuel gázlánggal történik. A por formájú szóróanyag az égési gázok által felgyorsítva szóródik az alkatrész felszínére.

A fém-, oxidkerámia és műanyag porokat kifejezetten ezekhez az anyagokhoz tervezett szórópisztoly segítségével lehet felhordani. Nikkel-, vas- és kobaltalapú fémötvözetekhez gyakran kézi hegesztőpisztoly formájú szórópisztolyokat választanak, melyeknél a magas lánghőmérséklet miatt elsősorban acetilént használnak égőgázként. A láng által részben megolvasztott porrészecskék az alkatrész felületére becsapódva deformálódnak és rétegelt szerkezetet alkotva szórt bevonatot képeznek. A termikus bevonatképzés fő alkalmazási területe a korrózió és kopás elleni védelem.

A poradagolásos lángszóráson belül megkülönböztethetünk hideg és meleg eljárást. A hideg eljárás során a port kizárólag szórópisztollyal viszik fel és a szórt bevonatot ezt követően nem vetik alá hőkezelésnek. A UTP ezekre a porokra a COLDmelt™ elnevezést használja. A porok porozitása az alkalmazott eljárástól függően 5–15%.

A meleg eljárás során Ni-B-Si alapú fémporokat, úgynevezett önfolyósító ötvözeteket alkalmaznak.

A szórással felvitt réteget további hőkezeléssel olvasztják meg; ez a hővel történő tömörítés teszi lehetővé a gyakorlatilag pórusmentes bevonatok létrehozását. Alkalmazástól függően kétféle eljárást különböztethetünk meg: egyidejű és utólagos olvasztást.

A UTP Maintenance az alkalmazott eljárásnak megfelelő elnevezéseket használja a porokhoz.

A forgásszimmetrikus alkatrészek bevonatolása gyakran két fázisban történik (utólagos olvasztás), míg az egylépéses eljárást (egyidejű olvasztás) felületeknél és éleknél alkalmazzák.